HEAD PADEL 2021

gRAPHENE 360+ ALPHA

Pro, Elite eller Motion? Med dessa tre olika padelracket har Head padelracketar som passar de flesta typer av padelspelare. 

Gemensamt för alla tre är teknologin Graphene 360+ som är ett material som Head valt att applicera i samtliga nya padelracketar. Två forskare delade 2010 på nobelpriset i fysik när de kom på detta tvådimensionella material. Skillnaden mot vanlig grafit är att graphene utgörs av tunna skivor som endast är en atom tjock vilket ger den unika egenskaper.

För alla oss som inte är fysiker så kan vi kort konstatera att detta otroligt starka material gör att man kan fördela materialet och därmed vikten annorlunda på racketen utan att påverka till exempel balanspunkten. Man kan därmed laborera med viktfördelningar för att få mer fart ur racketen samtidigt som man bibehåller kontroll och spelkänsla vilket är något som märks i dessa padelracketar.

 

HEAD GRAPHENE 360+ ALPHA PRO 2021

 

 Vikt 375 g
 Ramprofil 38 mm
 Form Dropp
 Balans Medel
 Fodral Helfodral ingår

 

Padelracket är  ett utav det mest lättspelade toppracket på marknaden, ett perfekt val för tävlingsspelaren och motionären. 

Det är också WPT-spelaren Sanyo Gutiérrez racketval som gillar padelrackets droppform och medelbalans.

Padelracket har flera teknologier som är värda att nämna. Med sitt Power Foam får den offensiva padelspelaren väldigt bra fart på bollen efter som foamet är aningen hårdare än standard.

Dessutom har Head Padel valt att använda sig av Optimized Sweetspot som innebär att hålen på padelracket är placerade på ett så optimalt sätt som möjligt vilket gör padelracket mer förlåtande.

Utöver detta har Head också arbetat med sitt Anti Shock Skin som ska göra padelracket mer hållbart men också motverka vibrationer.

 

 

HEAD GRAPHENE 360+ ALPHA MOTION 2021

 

 Vikt 365 g
 Ramprofil 38 mm
 Form Dropp
 Balans Medel
 Fodral Helfodral ingår 

Detta padelracket är till skillnad från de andra två modellerna Alpha Pro och Alpha Elite aningen lättare vilket gör det perfekt till padelspelaren som vill ha ett lättare racketval.

Head Graphene 360+ Alpha Motion är helt klart ett padelracket som passar till tävlingsspelare men kan lika väl spelas utav motionärer.

Detta för att padelrackets droppform och teknologi ger spelaren en bra kombination av fart och kontroll. Även detta padelracket har en ännu större sweetspot för att Head valt att använda sig av teknologin Optimized Sweetspot.

 

HEAD GRAPHENE 360+ ALPHA ELITE 2021

 

 Vikt 370 g
 Ramprofil 38 mm
 Form Dropp
 Balans Medel
 Fodral Helfodral ingår

 

 

Detta padelracket ligger viktmässigt mittemellan Alpha Pro och Motion på 370 gram. Utöver det har padelracket en droppform och en medelbalans vilket gör det till ett padelracket som ger skönt med fart utan att offra alltför mycket kontroll.

Även detta padelracket är utrustat med Heads teknologier Optimized Sweetspot, Power Foam och Anti Shock Skin.

 

Racketspecialisten Logo
Betaltjänster
Frakttjänster
Bli en del av oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden först av alla. Det går givetvis enkelt att avsluta när du vill.

© 2024 Racketspecialisten Norden AB. All rights reserved.