Våra mest populära badmintonracketar för varje nivå

Badminton är en väldigt rolig aktivitet, fylld av tempo och snabba rörelser. Något som är extra roligt med denna sport är att det skilljer sig väldigt mycket på olika badmintonacketar. Det är därav viktigt att du väljer rätt racket för just din nivå så att du som spelare ska kunna utvecklas i sporten och ha roligt på vägen. Vi på Racketspecialisten förstår att det inte är det lättaste, så på denna sida har vi samlar några av våra mest uppskattade badmintonracketar för 2024 för varje nivå.

Vi hoppas detta hjälper dig hitta ditt nästa vapen!

Badmintonracket för nybörjare

Något som har har stor betydelse i badminton är tekniken. Du måste få in rätt teknik för att kunna utvecklas, och det räcker inte oftast med att du får över bollen över nät. Det är därav viktigt att du börjar med ett racket som är lite snällare i spelet och hjälper dig med detta. Ett bra badmintonracket är därav något som är lättsvingat och flexibelt. Det kommer då hjälpa dig med längden i bollarna vilket kan vara svårt i början, samt att komma rätt till bollen. 

Våra populäraste badmintonracketar för nybörjare

Badmintonracket för motionär

Om du har kommit lite längre med din badminton, du känner kanske att tekniken när det kommer till längden i bollarna, snärten i handleden och ditt spel överlag börjar sitta. Då kan det vara dags att avancera och gå till nästa steg av badmintonracket. Då går man oftast upp på ett lite styvare alternativ för att ge dig bättre snärt i slagen. Detta kommer öka längden, kontrollen och speciellt farten i dina slag. 

Våra populäraste badmintonracketar för motionärer

Badmintonracket för avancerade spelare

För er som är avancerade spelare som känner att ni redan har tekniken. Ni kanske tävlar eller allmänt spelar på en hög nivå med era vänner, och behöver ett racket som stärker er spelstil och ger er det lilla extra ni behöver. Då önskar man oftast ett ytterligare styvare racket när det kommer till flexibiliteten. Detta gör att racket följer med i varje rörelse och skapar en fin kontroll och känsla framme vid nät. Rekylen när man får till snärten ökar också ytterligare som skapar mer explosivitet, fart och längd i bollarna. 

Våra populäraste badmintonracketar för avancerade spelare

Racketspecialisten Logo
Betaltjänster
Frakttjänster
Bli en del av oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden först av alla. Det går givetvis enkelt att avsluta när du vill.

© 2024 Racketspecialisten Norden AB. All rights reserved.