Vilka squashbollar ska man välja?

Squashbollar finns i lite olika utföranden för att du som spelare ska få ut så mycket som möjligt i ditt spel. Bollarna är uppdelade i ett prick/färgsystem som berättar vilken typ av boll det är.

Om man spelar med fel typ av squashboll utifrån sin spelarnivå kan detta dels påverka spelet i matchen, men också hur man utvecklas inom sporten.

Vi har därav gjort denna sida för att göra det lätt att välja rätt!

Blå boll

Detta är intro steget och rekommenderas till nybörjare eller juniorer. Bollarna är 12% större och stannar i luften i 40% längre tid. Därav studsar de bra och skapar roligare dueller. 

Röd boll

Dessa bollar är för spelare som har kommit lite längre i sin squash. De är bara 6 % större än en standard boll och är 20 % längre tid i luften. Så perfekt för spelare som vill ha en lite långsammare boll samt lite större storlek helt enkelt.

Gul Boll

Passar till såväl träning som tävling. Bollen har låg studs vilket erbjuder riktgit roliga dueller för duktiga spelare. Dessa bollar kan kräva lite uppvärmning innan de blir optimala. Dubbelgul prick är den mest avancerade bollen medans en gul prick är något snällare.

Dunlop Competition 

Denna boll är ett mittensteg för de som tycker gula bollar är lite för svårspelade. Den har en standard storlek men stannar 10 % längre tid i luften. Detta gör det till den perfekta bollen för spelare som vill börja med en standardstorlek men önskar lite mer studs. 

Racketspecialisten Logo
Betaltjänster
Frakttjänster
Bli en del av oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden först av alla. Det går givetvis enkelt att avsluta när du vill.

© 2024 Racketspecialisten Norden AB. All rights reserved.