Antal stjärnor, vad ska man välja för bordtennisracket?

Ni har säkert varit med om att man diskuterar antal stjärnor när man ska köpa sitt bordtennisracket. Men vad innebär egentligen detta? 

De färdiglimmade bordtennisracken/pingisracken vi säljer delas in efter ett system med antal stjärnor från en stjärna upp till fem stjärnor. Desto högre antal stjärnor desto mer fart/skruv kommer du att få, samtidigt som kontrollen minskar med högre antal stjärnor. Man kan därav även på ett sätt få en uppfattning på hur svårspelat racket är med hjälp av antalet stjärnor.

Det kan vara svårt att veta exakt vilket bordtennisracket/pingisracket som passar för just dig, så här har vi en liten guide gällandes hur du finner rätt antal stjärnor för din spelstil och nivå.

Lycka till!

1-Stjärna

En stjärna är första steget på denna stege. Detta innebär att racket erbjuder väldigt mycket kontrol och blir därav väldigt lättspelat. Det gör att det passar perfekt för den som är ny på bordtennis/pingis, eller för till exempel en skolverksamhet som önskar lättspelade racketar. 

Nedan finner ni några alternativ på 1-stjärniga racketar.

2/3-Stjärnor

Två till tre stjärnor är som det låter nästa steg. I dessa bordtennisracketar kommer man få lite mer fart än de med 1 stjärna. De kommer därav bli något mer svårspelade då kontrollen försvinner i samband med att farten ökar. 2/3-stjärnor passar till spelare som vill utveckla sitt spel, som börjar sätta skruv på bollen och söker lite mer fart.

Nedan finner ni några alternativ på 2 och 3-stjärniga racketar. 

4-Stjärnor

Nu kommer man upp på nivån där bordtennisracken erbjuder mycket fart men även mycket skruv. Som skrivet kommer då också kontrollen att minska. Dessa racketar passar till en spelare som kanske börjat spela i klubb, även till och med börjat tävla lite. 

Nedan finner ni några alternativ på 4-stjärniga racketar. 

5-Stjärnor

5-stjärniga racketar erbjuder väldigt mycket av både fart och skruv samtidigt som man får vara beredd på att kontrollen minskar. Dessa racket är svårspelade och kräver att man har god teknik och bra bollkänsla. Perfekt som tävlingsracket och är även det sista steget innan man börjar limma sitt egna racket.

Nedan finner ni några alternativ på 5-stjärniga racketar. 

Vad händer efter 5-stjärnor?

Om man önskar ett färdiglimmat racket så är 5-stjärnor det sista steget, efter det måste man bygga ett eget racket för att få bättre egenskaper på sitt bordtennisracket. Fördelen med att bygga ditt eget racket är att du kan skräddarsy det efter dig och din spelstil. 

Vill du veta mer om hur man går tillväga? Läs då vår Guide - Bygg ditt bordtennisracket och få reda på mer om gummin och stommar!

Racketspecialisten Logo
Betaltjänster
Frakttjänster
Bli en del av oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden först av alla. Det går givetvis enkelt att avsluta när du vill.

© 2024 Racketspecialisten Norden AB. All rights reserved.