Tennisracket med kontroll- Bästsäljare 2024

I tennis talas det mycket om två olika rackettyper. Det är fartracketar och kontrollracketar. Det är inte alltid lätt att förstå skillnaden mellan dessa när man ska välja sitt tennisracket, men namnet avslöjar ändå mycket. Kontrollracketar har generellt mindre träffyta för att erbjuda så mycket kontroll och känlsa i spelet som möjligt. En mindre träffyta innebär att bollen inte får samma rekyl och fart vilket i sin tur gör det möjligt för dig som spelare att påverka dessa egenskaper själv. Därav passar denna typ av tennisracket en lite mer erfaren spelare som har tekniken och inte behöver lika mycket hjälp med farten.

Så om du önskar att ta nästa nivå är du på rätt sida, för här har vi samlat våra bästsäljare under kategorin kontrollracketar för 2023.

Wilson Blade 98 V9

Wilson Blade 98 16x19 V9 är den senaste modellen i Wilsons populära Blade-serie. Detta tennisracket består av högkvalitativa material och har en fantastisk balans, som ger möjlighet att spela med ökad precision, hastighet och kontroll. Det har dessutom ett ergonomiskt utformat hantag,vilket gör att du kan spela i timmar utan att uppleva större trötthet i händerna. Flera stjärnor har valt att spela med denna racketserie, bland annat Stefanos Tsitsipas, Milos Raonic, Simona Halep och Serena Williams. Detta är även en personalfavorit hos oss som nu fått ett uppdaterat utseende!

Babolat Pure Strike 2024

Babolat Pure Strike är en riktig härlig kontrollserie frå Babolat. Speciellt med detta tennisracket är vibrationsdämpningsteknologin C2 Pure-Feel. Detta material har utecklats ihop med ett företag som heter SMAC. Experter på vibrationsdämpande material som bland annat används inom rymdindustrin. Detta material har man vävt in i grafiten för att skapa en otroligt skön känsla i bollträffen. Stabiliten kommer även öka tack vare att vibrationerna minskar. Ett tennisracket värt att testa enligt oss på racketspecialisten!

Wilson Pro Staff 97 V14

Wilson Pro Staff X V14 är den nya pro staff serien som varit mycket populär hos den avancerade spelaren. Stabiliteten som för Pro Staff är en signatur bibehålls även i denna modell. Du som spelare får med detta tennisracket en underbar känsla av kontroll, kraft och stabilitet. Vi rekommenderar detta till dig som kommit lite längre i din tennis och önskar att maximera dessa egenskaper.

Yonex Vcore

Yonex Vcore är ett tennisracket som erbjuder ordentligt med kontroll och känsla. Denna racketserie är riktigt härlig om man även trivs med spinn i sitt spel. Yonex är kända för sin Isometric Shape som ger lite större swetspot trots fukuset på kontroll. Kombinationen av flexibel ram, mindre rackethuvud och vibrationsdämpning i topplklass blir detta racket ett riktigt skönt tennisracket som erbjuder en härlig upplevelse och precision i varje slag. Racket finns i flera olika varianter, där alla erbjuder mycket kontroll men på olika nivåer. Dessa är listade nedan för att du lättare ska kunna finna ditt nästa tennisracket.

Head Radical 2023

RADICAL-serien är en av de mest eftertraktade modellerna från Head, där det uppgraderade RADICAL Pro är det det perfekta valet för turneringsspelare som vill ha en blandning av fart, kraft, spinn och kontroll i sitt spel. RADICAL Pro har en något högre vikt på 315g vilket ger en ökad kraft i slaget som garanterat kommer att imponera på banan.

Medan RADICAL MP från samma serie från Head det perfekta valet för all-court-spelare som vill ha en modern blandning av kraft, kontroll och spin på tennisbanan.

Racketspecialisten Logo
Betaltjänster
Frakttjänster
Bli en del av oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden först av alla. Det går givetvis enkelt att avsluta när du vill.

© 2024 Racketspecialisten Norden AB. All rights reserved.