Bäst i test: padelracket 2023

 
Vilket är egentligen det bästa padelracket under 2023?
Vi har testat massor av de heta modellerna och ger dig här vår syn på saken.

Vi på Racketspecialisten testar löpande nya padelracketar och har denna gång försökt samla de mest intressanta padelracketarna som är aktuella 2023 och utse de bästa racketarna i varje kategori. Vi har valt att utgå från om du som spelare söker en fartinriktad eller kontrollinriktad padelracket. Alternativt en så bra kombination av de båda egenskaperna som möjligt. Givetvis är nedan en sammanställning av vad våra medarbetare tycker och behöver inte stämma överens med vilken racket som just du tycker passar ditt spel/din spelstyrka bäst.

Nedan listar vi de fem racketar, utan rangordning, i respektive kategori som vi anser vara bäst. Grundtanken är helt enkelt att lyfta blicken mot de racketar vi trivs bäst med i varje kategori.

Det är en oerhört komplex sak att avgöra vilket racket som är bäst och därför har vi med avsikt valt att avstår från snygga illustration och skalor på hur mycket fart eller spelkänsla ett racket ger. Vi litar på vår magkänsla.

Vi hoppas att detta test ger lite mer kött på benen när du ska välja ett nytt padelracket. Tveka inte att höra av dig till oss om du vill veta mer.

DE BÄSTA KONTROLLINRIKTADE PADERACKETAR 2023

Nox Pro 6.2 Limited Edition 2023

Nox Pro 6.2 Limited Edition 2023 är ett riktigt fint padelracket i detta prissegment. Ett relativt påkostat padelracket med kolfiber i kombination med glasfiber i ramen för maximal hållbarhet. En lite mjukare kärna och låg balans ger en mycket fin kontroll och spelkänsla. En storsäljare hos oss på racketspecialsiten.se som också är en av våra testvinnare.

Nox X.8 Control Rough Surface 2023

Grym design, sandpappersyta för bra bett i bollen tillsammans med rund form och lite mjukare slagyta ger en fantastisk padelracket för dig som vill kontrollera ditt spel över hela banan. Denna padelracket har en stor sweetspot (del av träffytan som är förlåtande) och fungerar därför också fint för dig som just börjat spela padel.

Bullpadel Team

Spelar man på nybörjar- eller motionsnivå slår vi ett slag för Bullpadel Team om man söker ett kontrollinriktat padelracket. Vi tror att många av spelarna som denna padelracket vänder sig till främst behöver koncentrera sig på att komma in padelspelet och alla dess beståndsdelar. Här får man en partner som hjälper till att få kontroll på läget. En riktigt skön och lättspelad padelracket helt enkelt.

Nox Limitless Control Black LTD Edition Rough Surface 2023

Här har vi på racketspecialisten fått vara med och ta fram en kontrollinriktad toppracket tillsammans med populära Nox som verkligen vet vad de håller på med. Resultatet efter noga genomfört utvecklingsarbete är en fantastiskt skön padelracket med de egenskaper vi och Nox tillsammans anser krävs för att tillverka en riktigt bra kontrollracket. Varken vi eller Nox hade nöjt oss med ett sämre resultat än detta. Nytt med 2023 års modell är sandpapperstrukturen i slagytan

Bullpadel Vertex 03 Control 2023

Bullpadel erbjuder fantastiska high endracketar och storsäljaren Vertex Control har kommit med en uppdatering för 2023. Detta är också en padelracket som flera av oss har i vår egen padelväska. Spelkänsla och kontroll både defensivt och offensivt i denna pärla. När du väl vill smasha ut bollen finns kraften där bakom också.

DE BÄSTA FARTINRIKTADE PADELRACKETARNA FÖR 2023

Cabra Pro Predator 

Riktigt läcker padelracket från Cabra med en kanonspec om ni frågar oss på Racketspecialisten. En droppformat padelracket med lite hårdare träffyta, en riktigt avancerad och påkostad kärna ger en kanonracket för lite mer offensiva spelare som ändå inte vill tumma på känsla och kontroll.

Bullpadel Hack 03 2023

Hack från populära Bullpadel har återigen fått en lite ny specifikation och denna gången med en diamantform. Vi ser Hack som fortsatt en av de bästa padelracketarna för spelare som vill ha mycket power i sitt spel. Med uppdateringen känner vi att Hack tagit ett kliv till vad gäller spelupplevelsen. Ett high end-racket för dig med de högsta kraven.

Head Delta Pro Power

Kraftfull padelracket med exklusiv design och materialval. Här får du all kraft du behöver och också en ruggad yta för bett i bollen. Här finns en stor sweetspot (del av träffytan som är förlåtande) och en lite mjukare kärna – detta tycker vi gör att en bred målgrupp spelare hittar sin partner här.

Babolat Viper Technical 2023

Denna modell är framtagen för spelaren med en aggressiva, offensiva och kraftfulla slag där smash är det ultimata vapnet. Viper Technical levererar med sin design en otroligt explosiv fart som låter spelaren dominera banan med tunga overhead-slag.

KOMBINATION KONTROLL/FART - DE BÄSTA 2023

Babolat Revenge 3.0

Påkostat padelracket från Babolat.

Detta droppformade padelracket är väldigt mångsidigt och levererar den ultimata kombinationen mellan fart och kontroll. Med detta sagt så vänder sig detta padelracket till en väldigt bred målgrupp där allt ifrån nybörjare till avancerade padelspelare här finner ett påkostat och bra racketval.

Cabra Prestige Addict

Addict är en spännande padelracket från Cabra. Vi tror att denna padelracket passar dig som vill ha full kontroll över spelet och själv kan generera den mesta farten när du väl vill smasha ut bollen ur buren. Kärnan är en Black Eva i medelhård tappning och det tillsammans med en rund racketform ger en riktigt härlig spelupplevelse, både defensivt och offensivt.

Wilson Blade Hybrid 2.0

Wilson Blade Hybrid 2.0 är en riktig populär modell från Wilson. Här är en riktigt spännande padelracket som vänder sig till en bred målgrupp spelare som söker en härlig mix mellan fart och kontroll. Det tar relativt lång tid att växa ur denna padelracket när du utvecklar ditt spel och för många erbjuder denna racket just den kombination av egenskaper som behövs för att bli en bättre padelspelare.

Head Graphene 360 Vector 2.0 Red

Vector har varit en favorit hos oss sedan den kom under 2019. Den fortsätter i sin nuvarande form 2023 och en fantastisk partner på banan – enligt oss kan den jämföras med betydligt dyrare padelracketar. Här har vi de ingredienser som krävs, spelkänsla, kontroll, härlig bollträff och kraft när det behövs. Detta är en annan storsäljare hos oss och finns också med i några av våra medarbetares egna padelutrustning.

Head Graphene 360 Alpha Elite Black Edition 2.0

Alpha Elite Black Edition 2.0 är ett padelracket som passar tävlingsspelare samt motionärer. Racketens droppform och teknologier ska ge spelaren mycket tryck och fart samtidigt som dess mjuka kärna ger spelaren känsla och kontroll i bollträffen.

Racketspecialisten Logo
Betaltjänster
Frakttjänster
Bli en del av oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden först av alla. Det går givetvis enkelt att avsluta när du vill.

© 2024 Racketspecialisten Norden AB. All rights reserved.