Bäst i test: padelracket 2022

Vilket är egentligen det bästa padelracket under 2022?
Vi har testat massor av de heta modellerna och ger dig här vår syn på saken.

Vi på Racketspecialisten testar löpande nya padelracketar och har denna gång försökt samla de mest intressanta padelracketarna som är aktuella 2022 och utse de bästa racketarna i varje kategori. Vi har valt att utgå från om du som spelare söker en fartinriktad eller kontrollinriktad padelracket. Alternativt en så bra kombination av de båda egenskaperna som möjligt. Givetvis är nedan en sammanställning av vad våra medarbetare tycker och behöver inte stämma överens med vilken racket som just du tycker passar ditt spel/din spelstyrka bäst.

Nedan listar vi de fem racketar, utan rangordning, i respektive kategori som vi anser vara bäst. Grundtanken är helt enkelt att lyfta blicken mot de racketar vi trivs bäst med i varje kategori.

Det är en oerhört komplex sak att avgöra vilket racket som är bäst och därför har vi med avsikt valt att avstår från snygga illustration och skalor på hur mycket fart eller spelkänsla ett racket ger. Vi litar på vår magkänsla.

Vi hoppas att detta test ger lite mer kött på benen när du ska välja ett nytt padelracket. Tveka inte att höra av dig till oss om du vill veta mer.

De bästa kontrollinriktade padelracketarna 2022

Nox Pro 5.2

Nox Pro 5.2 Limited Edition är ett riktigt fint padelracket i detta prissegment. Ett relativt påkostat padelracket med kolfiber i kombination med glasfiber i ramen för maximal hållbarhet. En lite mjukare kärna och låg balans ger en mycket fin kontroll och spelkänsla. En storsäljare hos oss på racketspecialsiten.se som också är en av våra testvinnare.

Läs mer...

Nox X.7 Control

Grym design, sandpapperyta för bra bett i bollen tillsammans med rund form och lite mjukare slagyta ger en fantastisk padelracket för dig som vill kontrollera ditt spel över hela banan. Denna padelracket har en stor sweetspot (del av träffytan som är förlåtande) och fungerar därför också fint för dig som just börjat spela padel.

Läs mer...

Bullpadel Team

Spelar man på nybörjar- eller motionsnivå slår vi ett slag för Bullpadel Team om man söker ett kontrollinriktat padelracket. Vi tror att många av spelarna som denna padelracket vänder sig till främst behöver koncentrera sig på att komma in padelspelet och alla dess beståndsdelar. Här får man en partner som hjälper till att få kontroll på läget. En riktigt skön och lättspelad padelracket helt enkelt.

Läs mer...

Nox Limitless Control

Här har vi på racketspecialisten fått vara med och ta fram en kontrollinriktad toppracket tillsammans med populära Nox som verkligen vet vad de håller på med. Resultatet efter noga genomfört utvecklingsarbete är en fantastiskt skön padelracket med de egenskaper vi och Nox tillsammans anser krävs för att tillverka en riktigt bra kontrollracket. Varken vi eller Nox hade nöjt oss med ett sämre resultat än detta.

Läs mer...

Bullpadel Vertex 03 Control

Bullpadel erbjuder fantastiska high endracketar och storsäljaren Vertex Control har kommit med en uppdatering för 2020. Detta är också en padelracket som flera av oss har i vår egen padelväska. Spelkänsla och kontroll både defensivt och offensivt i denna pärla. När du väl vill smasha ut bollen finns kraften där bakom också.

Läs mer...

DE BÄSTA FARTINRIKTADE PADELRACKETARNA FÖR 2022

Cabra Pro Predator 

Riktigt läcker padelracket från Cabra med en kanonspec om ni frågar oss på Racketspecialisten. En droppformat padelracket med lite hårdare träffyta, en riktigt avancerad och påkostad kärna ger en kanonracket för lite mer offensiva spelare som ändå inte vill tumma på känsla och kontroll.

Läs mer...

Bullpadel Hack 03

Hack från populära Bullpadel har återigen fått en lite ny specifikation och denna gången med en diamantform. Vi ser Hack som fortsatt en av de bästa padelracketarna för spelare som vill ha mycket power i sitt spel. Med uppdateringen känner vi att Hack tagit ett kliv till vad gäller spelupplevelsen. Ett high end-racket för dig med de högsta kraven.

Läs mer...

Head Delta Pro Power

Kraftfull padelracket med exklusiv design och materialval. Här får du all kraft du behöver och också en ruggad yta för bett i bollen. Här finns en stor sweetspot (del av träffytan som är förlåtande) och en lite mjukare kärna – detta tycker vi gör att en bred målgrupp spelare hittar sin partner här.

Läs mer...

Babolat Viper Technical

Denna modell är framtagen för spelaren med en aggressiv offensiv och kraftfulla slag där smash är det ultimate vapnet. Viper Technical levererar med sin design en otroligt explosiv fart som låter spelaren dominera banan med tunga overhead-slag.

Läs mer...

KOMBINATION KONTROLL/FART - DE BÄSTA 2022

Babolat Revenge 3.0

Påkostat padelracket från Babolat.

Detta droppformade padelracket är väldigt mångsidigt och levererar den ultimata kombinationen mellan fart och kontroll. Med detta sagt så vänder sig detta padelracket till en väldigt bred målgrupp där allt ifrån nybörjare till avancerade padelspelare här finner ett påkostat och bra racketval.

Läs mer...

Cabra Prestige Addict

Addict är en spännande padelracket från Cabra 2022. Vi tror att denna padelracket passar dig som vill ha full kontroll över spelet och själv kan generera den mesta farten när du väl vill smasha ut bollen ur buren. Kärnan är en Black Eva i medelhård tappning och det tillsammans med en rund racketform ger en riktigt härlig spelupplevelse, både defensivt och offensivt.

Läs mer...

Wilson Carbon Force

Carbon Force är en riktig långkörare från Wilson som numera satsar stort på Padel. Denna padelracket har kommit i nya färgsättningar och små justeringar de senaste åren och är en av de absolut mest sålda padelracketarna hos oss. Vi förstår varför då den ger en riktigt fin spelupplevlese och vänder sig till en så stor målgrupp. Det tar relativt lång tid att växa ur denna padelracket när du utvecklar ditt spel och för många erbjuder denna racket just den kombination av egenskaper som behövs för att bli en bättre padelspelare.

Läs mer...

Head XT Vector

Vector har varit en favorit hos oss sedan den kom under 2019. Den fortsätter i sin nuvarande form 2022 och en fantastisk partner på banan – enligt oss kan den jämföras med betydligt dyrare padelracketar. Här har vi de ingredienser som krävs, spelkänsla, kontroll, härlig bollträff och kraft när det behövs. Detta är en annan storsäljare hos oss och finns också med i några av våra medarbetares egna padelutrustning.

Läs mer...

Head Graphene 360 Alpha Elite Black Edition 2.0

Alpha Elite Black Edition 2.0 är ett padelracket som passar tävlingsspelare samt motionärer. Racketens droppform och teknologier ska ge spelaren mycket tryck och fart samtidigt som dess mjuka kärna ger spelaren känsla och kontroll i bollträffen.

Läs mer...