Tennisracket - Bäst i test 2023

Vi har hundratals tennisracket-modeller i vårt sortiment och vi har efter noggrannt analyserande
kommit fram till våra absoluta favoriter. Testvinnarna har ingen rangordning utan delar på priset
som bäst i test. Testet är inte genomfört vid ett enskilt tillfälle utan bygger på många olika
testtillfällen samt flera olika spelare och spelarnivåer.

Testvinnare - Tennisracket för nybörjare och motionärer

Head Challenge MP

En fin tennisracket från Head med en fin kombination av fart och kontroll och som är populär bland våra kunder. Vi tycker denna tennisracket är ett mycket bra val i början av karriären där du erbjuds fina möjligheter att utveckla ditt spel.

Babolat Pure Drive

En storsäljare från Babolat där det är relativt unikt att denna tennisracket passar såväl dig som är ny inom sporten till mycket duktiga tävlingsspelare. Denna tennisracket tycker vi passar bäst till baslinjespelaren som gillar fart i sitt spel, gärna med en del toppspin. Kontrollen blir lite lidande men det är som sagt ändå ett lättspelat tennisracket. Finns i olika viktklasser som tex en tyngre tourmodell och lättare Team/Litemodeller. Den ”vanliga” heter endast Babolat Pure Drive 2021 och väger 300 gram.

Wilson Ultra 100 V2.

Fin tennisracket från populära Wilson. Lättspelad och prisvärd och väldigt lik Babolat Pure Drive. Finns i några olika vikter och är ett riktigt bra val enligt oss på Racketspecialisten.se för motionärer både på dam- och herrsidan.

Wilson Clash 100

Revolutionerande när den kom för något år sedan, lågt s.k. RA-värde men ändå vridstyvt tennisracket. Fin tennisracket med bred målgrupp och vi tycker att framförallt motionärer har mycket att hämta med denna tennisracket även om vissa tävlingsspelare också verkligen gillar den.

Testvinnare - Tennisracket för tävlingsspelare och avancerad motionär
 

Head Speed MP 2022

Här finner du en mycket fin tennisracket som också är en storsäljare hos oss. Även om den också fungerar för motionärer överlag tycker vi den kommer mest till sin rätt om du spelat en del tennis och har en fin bollträff. Här får du fokus på fart i bollen även om vi på racketspecialisten.se anser att den ger lite mer kontrol än Babolat Pure Drive. För dig som vill ha lite mer tyngd i spelet finns en lite tyngre variant som heter Speed Pro och bl.a. används av toppspelaren Novak Djokovic.

Head Radical MP 2023

För dig som har spelat en hel del tennis och söker lite mer kontroll och spelkänsla i din tennisracket kan med fördel titta på Radical MP. Här får du göra lite mer fart själv i bollen men när du väl gör det så svarar den riktigt fint och du får full kontroll över ditt spel.

Wilson Pro Staff 97 V14

En storsäljare som nu är inne på 14:e generationen. Legenden Roger Federer spelade länge med pro staff serien och har nu varit med och tagit fram denna tennisracket, trots att han har avslutat sin fina karriär. Denna racketmodell gillar vi skarpt och den passar dig som verkligen kan generera fart själv i bollen och prioriterar att racketen ger dig de verktyg som behövs för kontroll, spelkänsla och kontroll.

 

Wilson Blade 98 16x19 V8

Blade 98 är inne på sin 8:e generation. Tennisracket finns i 2 strängningsmönster där 18x20 ger mer kontroll, och 16x19 en lite snällare kombination av både fart och kontroll. Blade 98 är en lite mer kontrollinriktad tennisracket från start och ger dig en fantastiskt fin bollträff. En modell vi på Racketspecialisten.se gillar skarpt och är en testvinnare i vårt bäst i test tennisracket.

Yonex Ezone 98 305g Nick Kyrgios

En toppracket från Yonex, vi tycker den ger en riktigt fin fart i spelet men denna 98-modell ger dessutom kontroll i spelet. En toppracket med bred målgrupp som vi på Racketspecialisten.se tycker är en testvinnare för duktiga spelare.

Racketspecialisten Logo
Betaltjänster
Frakttjänster
Bli en del av oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden först av alla. Det går givetvis enkelt att avsluta när du vill.

© 2023 Racketspecialisten Norden AB. All rights reserved.