Hur många overgrips använder proffspelarna?


Amatörspelare ser upp till proffsen för att försöka spela som dem.
Smashen är kanske inte helt enkelt att kopiera från proffsen…
Tänk om du kan modifiera ditt padelracket precis som din idol?

 

 

 

Så spelar proffsspelare

Det finns många proffsspelare och varje spelare har sin egen smak av sitt padelracket. Vissa gillar att ha hårdare, mjukare, tyngre eller lättare… En sak som proffsspelarna inte är överens om är antalet overgrips. Vill du ta reda på hur många overgrips världens bästa padelspelare använder?

 

Ska jag härma min favoritspelare gällande antalet overgrips?

Du kan testa det och se hur det känns att spela som favoritspelaren. Det finns några varianter som vi kommer se nedan som är mer eller mindre annorlunda, men det är enbart spekulationer. Om det är så att när du har modifierat ditt padelracket på ett visst sätt, börjar känna smärta eller påfrestningar i armen, så kan det vara för att du har för få eller alldeles för många overgrips monterat.

 

Spelare med standardkombination av greppet

Det finns inga spelare som bara spelar med standardgrundlindan som kommer färdigmonterat på racket. Vissa spelare bestämmer sig för att ta bort grundlindan för att sedan enbart använda sig utav overgrips från grunden, medan vissa använder sig utav grundlindan som grund för att sedan sätta på fler overgrips.


- Martín Di Nenno, som är rankad nummer 5 på världsrankingen, använder sig utav grundlindan för att sedan lägga på två vita overgrips. Han är en av få spelare som inte gör något annorlunda med sitt grepp.

- Agustín Tapia, rankad nummer 5 på världsrankingen, använder sig utav grundlindan och sedan en mjuk overgrip. Hans speciella teknik är att när han sätter på sin overgrip så snurrar han den flera gånger i botten av greppet. Detta gör han för att ge mer stöd och support för att förhindra racket från att glida ur handen vid hårda smashar. 

- Franco Stupaczuk, rankad nummer 7 på världsrankingen, använder sig utav grundlindan och lägger på 3 vita och mjuka overgrips. Han använder sig utav samma teknik som Tapia, han snurrar grundlindan längst ner i början av greppet.

- Alejandro Galán, rankad nummer 1 på världsrankingen, tar bort grundlindan och sätter sedan på två vita overgrips på greppet.

- Fede Chingotto, rankad nummer 12 på världsrankingen, gör exakt samma sak som Alejandro Galán. Men varför tar de bort grundlindan? I och med att grundlindan är tjockare än overgrips, får spelarna mer direkt kontakt med racket med overgrips.

- Fernando Belasteguín, rankad nummer 9 på världsrankingen, använder sig utav grundlindan och sedan en vit overgrip. Bela har dock genom sin karriär lagt till 2,3 och även 4 overgips på sitt padelracket. Anledningen till detta är de olika grundlindorna på racken som han har haft. Vissa utav dessa har haft tjockare eller tunnare grepp så därav har Bela fått lagt till eller minskat antalet overgrips för att få den tjocklek han gillar.

 

Spelare med annorlunda kombinationer

Det finns spelare vars greppkombinationer är väldigt märkliga. Vilka är dessa spelare?

- Agustín Gómez Silingo, rankad nummer 31 på världsrankingen, är den professionella Tour-spelaren som har det tjockaste greppet då han använder sig utav 3 grundlindor och 4 overgrips. Den största anledningen till detta är hans stora händer, men det har även blivit lite av en vanesak för honom.

- Paquito Navarro, rankad nummer 5 på världsrankingen, tar bort grundlindan och använder sig utav endast en vit och mjuk overgrip. Han är en spelare som, tvärt emot Silingo, använder sig utav ett tunnare grepp. På detta vis får Paquito möjlighet att röra sin handled snabbt och enkelt.

- Juan Lebrón, rankad nummer 1 på världsrankingen, tar bort grundlindan och sätter dit en halv overgrip i mitten utav greppet för att sedan sätta på en hel overgrip. Med andra ord använder den spanska spelaren sig utav 1,5 overgrip. Har du sett något liknande tidigare? 

 

Visa grepplindor

 

Racketspecialisten Logo
Betaltjänster
Frakttjänster
Bli en del av oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden först av alla. Det går givetvis enkelt att avsluta när du vill.

© 2024 Racketspecialisten Norden AB. All rights reserved.