Padelarmbåge 

Det finns många inom padel som någon gång stött på fenomenet padelarmbåge. En riktigt tråkig skada som får flera att sluta utöva denna fantastiska sport. Detta tycker vi på Racketspecialisten är riktigt beklagligt då det finns en del enkla tips och tricks för att lindra eller till och med bli av med smärtan. Så här har vi samlat en liten guide som gör det enklare för dig att finna rätt produkter.  

Vad är Padelarmbåge?

Det är en smärta som oftast sätter sig i muskelfästet på utsidan av armbågen, men som också ibland kan vara på insidan. Padelarmbåge uppstår när det sker en irritation och överbelastning i armbågens muskelfästen. Vanliga symtom för denna skada är smärtor i armbågen, svårt att räta ut amren, svaghet i handen och att dessa smärtor inte försvinner när man vilar.

 
Orsaken till padelarmbåge

Flera orsaker kan skapa dessa smärtor. I just padel är det främst själva upprepelsen av rörelsen när du slår en boll med ett racket, samt ditt racketval som kan påverka. Vid bollträffen går en stor kraft genom armbågen vilket lätt kan skapa överanstränsträngning. Om racket dessutom är lite för hårt eller har för liten sweetspott gör det denna kraft starkare i form av mer vibrationer.

 

Hur man förhindrar och lindrar

Om man har stora besvär är det bäst att tyvärr avstå från padelspel under en period. Men det är fortfarande viktigt att använda armen som vanligt då blodcirkulationen behöver hållas igång. Om problem är mer lindriga kan det räcka med att stretcha både före och efter spel för att lätta på spänningar. Detta är bra att göra oavsett för att även misnka risken att få problem med padelarmbåge i framtiden.

Ditt val av produkter kan även ha stor betydlese på nuvarande och framtida problem med padelarmbåge. Padelrack ska till exempel inte vara för för hårda, för tunga eller ha för hög balans då detta skapar onödig belastning för armbågen.

Att tänka på vid val av racket

Form

Formen på padelracket har stor betydelse då det påverkar storleken på sweetspotten vilket i sin tur påverkar vibrationerna i bollträffen. Det bästa för en padelarmbåge är ett rundformat racket med stor sweetspot

 
Träffyta

Träffytan påverkar precis som formen vibrationerna i slagen. Ett styvt racket orsakar mer vibrationer och påfrestningar för amrbågen, samt minskar sweetspotten. Det bästa är därav att ha ett så mjukt racket som möjligt för att öka komforten. 

 
Vikt

Viktens betydelse kan vara avgörande då det påverkar hur mycket armen och armbågen tvingas hålla upp. Det underlättar därav att ha ett så lätt racket som möjligt för att minska påfrestningar.

 
Balans

Balansen har även stor betydelse då ett rackets vikt kan upplevas väldigt olika beroende på balansen. En hög balans gör att muskelaturen runt armbågen behöver arbeta extra för att hålla upp racket. Ett racket med låg balans är därav ett bättre val.

 
Sammanfattning

För att samanfatta alla delar så får du det mest skonsamma racket för din padelarmbåge genom att finna ett runt racket som är lätt, mjukt och har låg balans. Vi förstår att det kan vara svårt att navigera sig i padeldjungeln, så nedan finner ni bra rack med just dessa egenskaper.

Rack vi rekommenderar för dig med padelarmbåge

Tillbehör

Det kan vara en stor omställning att byta racket, speciellt då de mer skonsamma modellerna tenderar att vara lite mer "lättspelade" vilket inte ger så mycket fart. Men det finns en del smarta tillbehör man kan prova innan man helt och hållet byter racket. 

Silicongrepp med ett rutmönster som ska ge en bättre kontakt mellan handen och greppet samt minska vibrationerna i bollträffen. Detta minskar belastningen för armbågen och blir mer komfortabelt att spela med.

Nox Custom Grip är designade för att ge spelaren optimalt grepp och minskar påfrestningar på armen. Med sin mjuka gummikonstruktion dämpas oönskade vibrationer och gör racket mer förlåtande egenskaper.

McDavids Elbow Strap minimerar smärta vid tennisarmbåge. Medföljande Dual Sorbothane® pads avlastar på ett effektivt sätt det inflammerade muskelfästet. 

McDavid Elbow 2-way Support är ett stödjande och bekvämt armbågsstöd med mild kompression tillverkad i polyesterblandning.

Dåligt tryck i bollarna kan vara en onödig belastning för armen. Bollarna upplevs då tyngre och skapar oönskade vibrationer i slagen. Med hjälp av Pascal Box 3B bibehåller man trycket och förlänger "livslängden" i bollarna.

Racketspecialisten Logo
Betaltjänster
Frakttjänster
Bli en del av oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden först av alla. Det går givetvis enkelt att avsluta när du vill.

© 2024 Racketspecialisten Norden AB. All rights reserved.