Material

Många enklare tennisracketar för barn och juniorer (ungsomar) är inte s.k. helgrafitracketar utan en blandning av aluminium och grafit. Dessa blir billigare men också tyngre och med sämre spelegenskaper. Dock tycker vi dessa kan vara ett bra första tennisracket om man vill testa på sporten.

Spelar man dock kontinuerligt i en tennisskola eller med familj och vänner vill vi verkligen rekommendera en helgrafitracket. Det ger bästa förutsättning för att lära sig spelet samt att förebygga eventuella skador.

Vilken storlek passar?

Tabellen i denna artikel är en grov uppskattning vad gäller koppling mellan ålder och tennisracketens längd. Barn och juniorer växer ju olika snabbt och man måste därför se till varje given spelare. En riktlinje är att tennisracketen inte skall släpa i marken om spelaren håller i racketen verikalt med avslappnade armar. Vidare brukar duktiga barn – och juniorspelare ”gå upp” en längd snabbare för att få en större tennisrackets fördelar.

Den dagen det är dags att gå upp på en fullängdsracket är det viktigt att välja en lätt tennisracket (oftast 255-270 gram) som också har en passande greppstorlek. Alla våra juniorracketar har greppstorlek 0 vilket innebär en omkrets på 4 tum, således tycker vi att en första fullängdsracket oftast skall ha samma greppstorlek eller framförallt en greppstorlek större, grepp 1 (4 1/8 tum). Det är inte stora skillnader i omkretsen men påverkar ändå en hel del.

Välj rätt storlek på tennisracket för barn och juniorer.

Nedan listar vi våra rekommendationer. Det är såklart högst individuellt varför intervallerna nedan också överlappar varandra.

 

Spelarens ålder
Tum (längd på tennisracket)
10 år +
27 (Seniorracket men välj ett lätt).
8-11 år
26
7-9 år
25
6-8 år
23
5-7 år
21
4-6 år
19
2-4 år
17

Racketspecialisten Logo
Betaltjänster
Frakttjänster
Bli en del av oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden först av alla. Det går givetvis enkelt att avsluta när du vill.

© 2024 Racketspecialisten Norden AB. All rights reserved.