Stjärnornas val

Padel blir allt större världen över. Det är en riktigt rolig sport att följa och det finns många duktiga spelare. Men vad spelar egentligen de bästa spelarna i världen med för padelracketar.

Det har vi samlat på denna sida för att du förhoppningsvis ska bli lika bra som dem.

Detta är inte en ranking då den ständigt uppdateras, utan en sida där du finner vad några av toppspelarna spelar med för padelracketar.

Herrar

Juan Lebrón Chincoa

Juan Lebrón Chincoa är en av världens bästa spelare och spelar ihop med sin nuvarande partner Alejandro Galán. Han är även känd som "Vargen" eller på spanska "El Lobo", därav det berömda ylandet från publiken efter hans hoppsmashar. Juan Lebrón är dessutom den första spanska spelaren som blivit världsetta.

Ska du spela som honom är det Babolat Viper Juan Lebrón 2023 du ska välja.

Alejandro Galán.

Alejandro Galán, eller Ale Galán som han är mer känd som inom padelvärlden är också uppe i toppen på rankingen. Detta tillsammans med hans nuvarande partner Juan Lebrón Chincoa. Han spelade som ung mycket tennis men bytte tidigt till padel och startade karriären 2016. 

Vapnet som Ale Galán använder sig av är Adidas Metalbone Hard 3.2 2023.

Arturo Coello Manso

Arturo Coello Manso även känd som King Arthur eller som Arturito inom padelvärden börjar bli ett känt namnt. Den unga vänsterhänta spanioren har klättrat snabbt på rankingen tillsammans med sin nuvarande partner Augustín Tapia. 

Arturo Coello Manso är sponsrad av Head och använder sig utav Head Delta Pro.

Augustín Tapia

Augustín Tapia är en argentinsk backhandspelare. Han är en ung talang som mycket tidigt klättrade upp på en första plats på den argentinska padelrankingen. Det var efter det som han bestämde sig för att flytta till Spanien för att prova World Padel Tour, vilket inte har slagit fel. 

Augustín Tapia spelar med det mycket populära Nox AT10 Genius 18K By Agustín Tapia 2023.

Paquito Navarro

Paquito Navarro är ett mycket känt namn inom padelvärdlen, detta tack vare hans berömda slag så som power smash och wall drop. Han började sin padelkarriär i ung ålder och har nu tävlat i över 20 år. Navarro har även tagit hem fler vinster än någon annan med Bullpadel. 

Paquito Navarro spelar till vardags med det kraftfulla Bullpadel Hack 03 2023.

Damer

Paula José María Martín

Paula José María Martín är en spansk profisionell padelspelare som just nu är en av världens bästa. Hon spelar ihop med sin partner Ariana Sánchez Fallada. Hon är även känd vid namnet "Dinamita" tack vare sin aggresivitet på planen.

Racket som Paula José María Martín använder sig utav är Head Delta Motion 2022.

Ariana Sánchez Fallada

Ariana Sánchez Fallada även känd som "Magic Ari" tack vare hennes fina slag är också i toppen. Detta med hennes padelpartner Paula José María Martín. Hon har blivit korad spansk junior mästare 5 gånger och junior världsmästare 3 gånger. 

Om du vill spela med samma racket som Ariana Sánchez är det Head Speed Motion 2023 du är ute efter.

Alejandra Salazar Bengoechea

Alejandra Salazar Bengoechea är en padelspelare som är född i Madrid i Spanien. Hon spelar med sin nuvarande partner Gemma Teriay Pons och klättrar i rankingen. Redan som 8:åring började hon sin padelkarriär på Club de Campo de Madrid och har nu tagit sig hela vägan till där hon är idag.

Bullpadel är valet för Alejandra och hon spelar just nu med Bullpadel Flow Woman 2023

Gemma Teriay Pons

Gemma Teriay Pons spelar ihop med Alejandra Salazar Bengoechea och är med och slåss i topprankingen. Hon är född i spanien och är känd för sitt taktiska spel. Det som gör att Gemma sticker ut lite extra är hennes förmåga att hålla sig lugn på planen. 

Bullpadel Elite W 2023 är racketvalet för Gemma Teriay Pons.

Beatriz González Fernández

Beatriz González Fernández är född 2001 i Spanien, och befinner sig bland toppen. Inom padel är hon mer känd som "Bea" och är populär för hennes vågade spelstil. Kontakten med padel började redan vid 6 års ålder då hon såg sin pappa spela med vänner. Därifrån har karriären bara gått uppåt. 

Om du vill vara lika bra som Beatriz González Fernández på planen är det StarVie Astrum Eris 2022 du ska ha.

Racketspecialisten Logo
Betaltjänster
Frakttjänster
Bli en del av oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden först av alla. Det går givetvis enkelt att avsluta när du vill.

© 2024 Racketspecialisten Norden AB. All rights reserved.